info@prevent.gr
 

Γεύματα για τις 4 πρώτες μέρες

σε συνσυασμό με το PreVent Start

+ - Ψητό ψάρι

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ψάρια

             

          

Προτεινόμενο γεύμα:   250 gr Ψάρι στο γκριλ

Σαλάτα:  200 gr Αγγούρι,  300 gr Ντομάτες,  5 gr Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι),  35 gr Ψωμί ολικής άλεσης

+ - Ζαμπόν γαλοπούλας και σαλάτα

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  300 γρ Ζαμπόν γαλοπύλας με 0.3% λιπαρά

Σαλάτα: 200 gr βρασμένα παντζάρια, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

+ - Κοτόπουλο Ψητό - Βραστό - Σουβλάκι

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα: 220 gr ψητό Κοτόπουλο χωρίς πέτσα,  ή 220 σουβλάκι κοτόπουλο,  ή 180 βραστό Κοτόπουλο χωρίς πέτσα

Σαλάτα: 300 gr Λάχανο / Καρότο,  150 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

+ - Μοσχαρίσια Μπριζόλα Ψητή

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  180 gr Μοσχαρίσια μπριζόλα στο γκριλ

Σαλάτα: 200 gr Αγγούρι,  300 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

 

 

 

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις ωμές μπριζόλες και αφαιρείτε το ορατό λίπος τους.

2. Βάζετε τις μπριζόλες σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο.

3. Όταν το φαγητό ετοιμαστεί, αφαιρείτε από τις μπριζόλες το λίπος που τυχόν υπάρχει και το κόκαλο και σερβίρετε την ποσότητα που σας αναλογεί.

+ - Γαλοπούλα Ψητή

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  200 gr ψητή Γαλοπούλα (χωρίς πέτσα),  80 gr βρασμένο Ρύζι

Σαλάτα:  200 gr Λάχανο,  200 gr Ντομάτες , 8gr Ελαιόλαδο (1,5 κουταλάκι)

 

 

 

 

Εκτέλεση

1. Πλένετε την ωμή γαλοπούλα και αφαιρείτε το ορατό λίπος και την πέτσα της.

2. Βάζετε τη γαλοπούλα σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και το αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο.

+ - Μοσχάρι με Μανέστρα

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα: 160 gr Μοσχάρι ψαχνό, βρασμένο,  120 gr Μανέστρα

Σαλάτα: 200gr Μαρούλι ωμό,  200 gr Ντομάτες

 

Υλικά για τη Μανέστρα:

400 gr μανέστρα χοντρή, ωμή

300 gr ντομάτες

40 gr ελαιόλαδο (8 κουταλάκια)

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1300 gr

 

Εκτέλεση

1. Πλένετε το ωμό κρέας μοσχαριού και αφαιρείτε το ορατό λίπος του.

2. Πολτοποιείτε τις ντομάτες.

3. Βράζετε το κρέας με τα μπαχαρικά που επιθυμείτε.

4. Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτετε νερό αν χρειάζεται,τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

5. Τελευταία προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μανέστρα και το ελαιόλαδο.

+ - Κρύο Γεύμα με Τυρί και Γιαούρτι

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Προτεινόμενο γεύμα:  100 gr ανθότυρο, 200 Στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά

Σαλάτα: 150 gr Βρασμένα χόρτα,  200 γρ Πεπόνι,   50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

 

+ - Ομελέτα με λαχανικά

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Υλικά

2 Αυγά

40 g Κρεμμύδι

100 g Ντομάτες

30 g Πιπεριά πράσινη

50 g Αρακά

10 gr Μαργαρίνη

 

Σαλάτα: 100 g Αγγούρι,  150 g Ντομάτες

 

Εκτέλεση:

1. Σε λίγο νερό που βράζει ρίχνετε τον αρακά και τον αφήνετε για 5 λεπτά.

2. Στραγγίζετε τον αρακά και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

3. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, και προσθέτετε την πιπεριά, τη ντομάτα και τον αρακά.

4. Χτυπάτε τα αυγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι.