1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ 25 γρ. (προαιρετικά) 90
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης σε φέτες 440
Aλάτι, πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με μπόλικο φρέσκο νερό.
Αφού μαλακώσουν αρκετά προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ξυσμένα κρεμμύδια, το σέλερι, την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, τα φύλλα της δάφνης και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα φασόλια.
Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα το ρύζι (αν χρησιμοποιήσετε), το ελαιόλαδο, την πάπρικα και πιπέρι και αφήνετε τη φασολάδα να βράσει μέχρι να χυλώσει.
Ζεσταίνετε το τηγάνι και ψήνετε με ελάχιστο λάδι το λουκάνικο. Πετάτε το λίπος και ρίχνετε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση μαζί με τη φασολάδα. Το αλατίζετε ανάλογα
Σερβίρετε τη φασολάδα με 30 gr φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί ανά μερίδα.