Σαλάτες

Prevent / Σαλάτες

+ - ΜΠΡΟΚΟΛΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για σαλάτα

  • 4 φλιτζάνια ελαφρά βρασμένες κορώνες μπρόκολου
  • 1 φλιτζάνι ελαφρά βρασμένο κομμένο κουνουπίδι
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλού λίπους
  • 50 ml άπαχο γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φέτες τηγανισμένο,(ψιλοκομμένο) μπέικον
  • 3 κουταλιές καβουρδισμένους ηλιόσπορους

Προετοιμασία – 20΄

Βράζετε μερικά λεπτά το μπρόκολο και το κουνουπίδι (να είναι τραγανά !)

  • Τηγανίζετε το μπέικον χωρίς λάδι (δεν χρησιμοποιείτε το λάδι που μένει)
  • Καβουρδίζετε του ηλιόσπορους χωρίς λάδι.
  • Ετοιμάζετε την σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά
  • Τα ανακατεύετε όλα προσεκτικά, και τα αφήνετε για 15 λεπτά

+ - ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΠΕΝΝΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

Συνταγή όχι μόνο για εραστές του ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ !Σαλάτα ζυμαρικών για μία πραγματική αίσθηση της γεύσης.

Διατροφικές πληροφορίες

       Υλικά για σαλάτα

  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι ή βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι ή περισσότερο άνηθο
  • ⅛ κουταλάκι αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι πιπέρι
  • ¾ φλιτζάνια μαγειρεμένες πέννες ή fusilli
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • ¼ φλιτζάνι βρασμένα φασόλια (από κονσέρβα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τυρί
  • (κασέρι, παρμεζάνα, ή τυρί-Τόφου για Βεγκαν)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

 

Προετοιμασία – 15΄

  • Ανακατέψτε ξίδι, λάδι, άνηθο, (σκόρδο), αλάτι και πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά, το σπανάκι, τις ντομάτες, τα φασόλια, το τυρί και το κρεμμύδι.
  • Ανακατέψτε τα και τα σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

+ - ΧΟΥΜΟΥΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Ντομάτες, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, ρόκα και φέτα σε αυτή τη γρήγορη ελληνική σαλάτα. Σερβίρετε με πίτα για το χούμους. Για μια χορταστική και υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για σαλάτα

• 2 φλυτζάνια ρόκα
• 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα
• 1/2 φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
• ⅛ κουταλάκι του γλυκού κουταλάκι του γλυκού
• 1 κουταλιά της σούπας φέτα
• 1 πίτα ολικής αλέσεως 4 ίντσας
• ¼ φλιτζάνι χούμους

Προετοιμασία – 10΄

• Βάλτε τα λαχανικά και το λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
• Μετά επάνω την φέτα.
• Σερβίρετε το χούμους με πίτα.

+ - ΦΡΕΣΚΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Απολαύστε αυτή την υγιεινή και απλή συνταγή λαχανικών στη σχάρα. Γρήγορη ελαφριά συνταγή για  δείπνο χαμηλών θερμίδων.

Διατροφικές πληροφορίες

  • Όλα τα λαχανικά = 365 Θερμίδες
  • 1 καλαμπόκι = 90 Θερμίδες
  • 1 Πιπερια        120 = 25 Θερμίδες
  • 1 Κολοκυθάκι 150 g. = 30 Θερμίδες
  • 1 κουταλάκι λαδι 5 g. = 45 Θερμίδες

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για σαλάτα

  • 2 καλαμπόκια φρέσκα για ψήσιμο
  • 2 μεγάλες πιπεριές, κομμένες στα 4
  • 2 κομμένα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο, (χωρισμένο σε 2 δώσεις)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι ή βαλσάμικο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (ή 2. κουταλάκια. Φρέσκια)

Προετοιμασία – 25΄

  • Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Πασπαλίστε το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι με 2 κουταλάκια λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Λαδώστε τη σχάρα ψησίματος. Ψήστε τα λαχανικά,  περίπου 6 λεπτά για πιπεριές και κολοκυθάκια και περίπου 8 λεπτά για το καλαμπόκι.
  • Ψεκάστε τα λαχανικά με ξύδι και ρίγανη και το υπόλοιπο και 1 κουταλάκι λάδι.

+ - ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Πλούσια σαλάτα με γεύση αντζούγιας. Συμπληρώνεται με καπρις και σολομό. Δοκιμάστε την!

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για σαλάτα  

Συστατικά για: 4 μερίδες

  • 120 γ.  μπρόκολο
  • 180 γ. κομμένα στην μέση πράσινα φασόλια
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • ¾ φλιτζάνι πράσινες φακές
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο, μαϊντανό, θυμάρι, και άλλα που σας αρέσουν
  • ⅓ cup φλιτζάνι light μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού λευκή miso
  • 1 μικρό σκελίδα σκόρδο,
  • 8 φλυτζάνια κομμένο μαρούλι
  • 2 καρόττα σε  λεπτές φέτες

Προετοιμασία – 25΄

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλτε το μπρόκολο και τα πράσινα φασόλια με λάδι και ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι σε ένα τηγάνι. Ψήστε τα, ανακατεύοντας τα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βάλτε το νερό και τις φακές σε βράση σε μια μέτρια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη θερμότητα σε ένα σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσετε, περίπου 25 λεπτά. Ξεπλύνετε και αποστραγγίστε καλά.
  • Βάλτε τα μπαχαρικά,, μαγιονέζα, γιαούρτι, χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι ζάχαρη ή στέβια, σκόρδο και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι σε μπλέντερ.
  • Βάλτε τα ψητά λαχανικά και τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την σάλτσα.

+ - ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΡΥ

Ταϊλανδέζικη συνταγή για σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά. Μπορείτε να προσθέσετε και κοτόπουλο για έξτρα πρωτεΐνη.

Διατροφικές πληροφορίες

  • Μια μερίδα με 2.5 φλιτζάνια
  • 273 Θερμίδες /4 g λίπη, (1g κορ.), 6g φυτικές ίνες, 45 g, υδατάνθρακες, 16 g πρωτεΐνη

Υλικά για την σούπα

  • ¾ φλιτζανιού φιδέ ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο καρότο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο ή μαϊντανό/άνηθο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο κάρυ πάστα, ή περισσότερο

Προετοιμασία – 15΄ 

Συνδυάστε τα ζυμαρικά, το σπανάκι, την πιπεριά, το καρότο και το κόλιαντρο/μαϊντανό σε μία ζεστή κατσαρόλα. Φέρτε σε βρασμό το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε το με την πάστα κάρυ. Ρίξτε το ζωμό πάνω από το μείγμα ζυμαρικών. Αφήστε το να πάρει μία βράση, ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλετε τα λαχανικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείστε και «πιο σκληρά ζυμαρικά» από τον φιδέ.

Σερβίρετε ζεστό.

+ - ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

Μία πρωτότυπη, ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα σας. Σερβίρετε σε φύλλα πράσινης σαλάτας

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για την σαλάτα

Σάλτσα Vinaigrette

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι λευκό κρασί ή ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή μουστάρδα

Σαλάτα

  • 425 g βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια.
  • 2½ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια κομμένα ωμά κολοκυθάκια ή πιπεριά
  • 1½ φλιτζάνι κομμένο σε σέλινο ή ραπανάκι
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ricotta ή χαλούμι, ή φέτα
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ξερες ντομάτες σε λάδι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα βασιλικά,
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φύλλα μαρουλιού ολόκληρα
  • 1 μικρό σκόρδο (προαιρετικά)

Προετοιμασία – 25΄

  1. Ανακατέψτε 5 κουταλιές λάδι, 6 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, ξύδι και μουστάρδα. χτυπήστε μέχρι να αναμειχθεί καλά. Γευτείτε και χτυπήστε το με μέχρι και 4 κουταλιές περισσότερο χυμό για να μαλακώσετε τη γεύση. Αλάτι, πιπέρι και λειωμένο σκόρδο αν θέλετε. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Για την προετοιμασία σαλάτας: Προσθέστε, φασόλια, κοτόπουλο, κολοκυθάκια (ή πιπεριά) σέλινο, τυρί και αποξηραμένες ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και αναμείξτε το καλά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ¾ φλιτζάνι βινεγκρέτ.
  3. Βάλτε το υπόλοιπο βινεγκρέτ στα φύλλα του μαρουλιού σε ένα μεσαίο μπολ.
  4. Σιγοβράστε καλά 450 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόψτε το σε κομμάτια
  5. Κόψτε το τυρί (Ρικότα, Χαλούμι ή φέτα) σε κομματάκια και προσθέστε το στο μείγμα.
  6. Σερβίρετε τη σαλάτα στα φύλλα μαρουλιού, γαρνιρισμένα με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

+ - ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για σαλάτα

Vinaigrette
• 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή βαλσάμικο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• ⅛ κουταλάκι αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 gr. βρασμένα φασόλια
• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
• 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
• 200 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο και κομμένο

Προετοιμασία – 10΄

• Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού/βαλσάμικο, το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
• Προσθέστε φασόλια, τόνο, κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό και ανακατέψτε τα προσεκτικά

+ - ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΑΛΟΤΕΣ Ή ΓΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για την σαλάτα – 6 μερίδες

• 500 γ βρασμένα πράσινα φασόλια κομμένα στη μέση
• 1.5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας ή περισσότερο χυμό λεμονιού,
• 2 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους
• 1 φλιτζάνι «Σαλότες» ή κρεμμυδάκια για στιφάδο
• 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
• 1 κουταλιά της σούπας ψημένο σουσάμι
• 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
• 6 βρασμένα αυγά

Προετοιμασία – 25΄

1. Βράστε τα αυγά που θέλετε 1 ανά άτομο
2. Βράστε τα πράσινα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
3. Στραγγίστε τα και αφήστε να κρυώσουν.
4. Σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν (4-5 λεπτά).
5. Τσιγαρίστε το σουσάμι χωρίς λάδι στο τηγάνι
6. Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ.
7. Ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τα κομμένα αυγά
8. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

+ - ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για 4 μερίδες σαλάτα

• 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, ή βαλσάμικο
• ½ κουταλάκι του γλυκού, πιπέρι καzteröo
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 450 g. βρασμένα ρεβίθια, ή κονσέρβα στραγγισμένα
• 1 κουταλιά σούπας καυτή σάλτσα
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 8 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
• ½ φλιτζάνι καρότο τεμαχισμένο
• ½ φλιτζάνι κομμένο σε φέτες σέλινο
• ¼ φλιτζάνι τυρί, (παρμεζάνα, φέτα, ροκφόρ).

Προετοιμασία – 10΄

• Βράζετε τα ρεβίθια ή τα στραγγίζετε από την κονσέρβα
• Ψιλοκόβετε τα λαχανικά
• Ετοιμάζετε την σάλτσα της σαλάτας
• Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να σταθούν λίγο

+ - ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ CALIFORNIA ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Διατροφικές πληροφορίες

Υλικά για φρουτοσαλάτα 5 μερίδες

• 1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά σε κύβους
• 250 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
• 150 γρ κουταλιές κράνμπερι ή μπλούμπερι
• 4 ακτινίδια, αποφλοιωμένα, κομμένα σε φέτες
• 1 φλιτζάνι γιαούρτι lime ή λεμόνι

Προετοιμασία – 10΄

• Αφήστε το 1-2 ώρες στο ψυγείο