Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 486 Kcal
Πρωτεΐνες 71.3g (58%)
Λίπος 11.1g (20%)
Υδατάνθρακες 26.6g (22%)
Είδος ψαριών:
- Μπακαλιάρος – Τόνος – Λαβράκι – Τσιπούρα – Σαργός
- Σφυρίδα – Σαρδέλλα – Γαύρος – Γλώσσα – Μαγιάτικο – Φαγκρί
- Προτεινόμενο γεύμα: 250g Ψάρι στο γκριλ
- Σαλάτα: 200g Αγγούρι, 300g Ντομάτες,
5g Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι), 35r Ψωμί ολικής άλεσης (μία φέτα).
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 467 Kcal
Πρωτεΐνες 64 g (56%)
Λίπος 5 g ( 8%)
Υδατάνθρακες 41 g (36%)
Προτεινόμενο γεύμα: 300 γρ Ζαμπόν γαλοπούλας με 1% λιπαρά
Σαλάτα: 200 gr βρασμένα παντζάρια, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 500 Kcal
Πρωτεΐνες 63.0 g (50%)
Λίπος 13.4 g (24%)
Υδατάνθρακες 32.8 g (26%)
Προτεινόμενο γεύμα: 220 g Κοτόπουλο χωρίς πέτσα,
Σαλάτα: 300 gr Λάχανο / Καρότο, 150 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 477 Kcal
Πρωτεΐνες 60.0 g (49%)
Λίπος 12.3 g (23%)
Υδατάνθρακες 33.7 g (28%)
Προτεινόμενο γεύμα: 180 gr Μοσχαρίσια μπριζόλα στο γκριλ
Σαλάτα: 200 gr Αγγούρι, 300 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ωμές μπριζόλες και αφαιρείτε το ορατό λίπος τους.
- Βάζετε τις μπριζόλες σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτικαι όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο.
- Όταν το φαγητό ετοιμαστεί, αφαιρείτε από τις μπριζόλες το λίπος που τυχόν υπάρχεικαι το κόκαλο και σερβίρετε την ποσότητα που σας αναλογεί.
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 511 Kcal
Πρωτεΐνες 63.2 g (49%)
Λίπος 13.8 g (24%)
Υδατάνθρακες 35.7 g (27%)
Προτεινόμενο γεύμα: 200 gr ψητή Γαλοπούλα (χωρίς πέτσα), 80 gr βρασμένο Ρύζι
Σαλάτα: 200 gr Λάχανο, 200 gr Ντομάτες , 8gr Ελαιόλαδο (1,5 κουταλάκι)
Εκτέλεση
- Πλένετε την ωμή γαλοπούλα και αφαιρείτε το ορατό λίπος και την πέτσα της.
- Βάζετε τη γαλοπούλα σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού,αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και το αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο.
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 494 Kcal
Πρωτεΐνες 59.8 g (48%)
Λίπος 12.7 g (23%)
Υδατάνθρακες 36.1 g (29%)
Προτεινόμενο γεύμα: 160 gr Μοσχάρι ψαχνό, βρασμένο, 120 gr Μανέστρα
Σαλάτα: 200gr Μαρούλι ωμό, 200 gr Ντομάτες
Υλικά για τη Μανέστρα:
400 gr μανέστρα χοντρή, ωμή
300 gr ντομάτες
40 gr ελαιόλαδο (8 κουταλάκια)
Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1300 gr
Εκτέλεση
- Πλένετε το ωμό κρέας μοσχαριού και αφαιρείτε το ορατό λίπος του.
- Πολτοποιείτε τις ντομάτες.
- Βράζετε το κρέας με τα μπαχαρικά που επιθυμείτε.
- Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτετε νερό αν χρειάζεται,τις πολτοποιημένεςντομάτες, αλάτι και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
- Τελευταία προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μανέστρα και το ελαιόλαδο.
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 508 Kcal
Πρωτεΐνες 38 g (30%)
Λίπος 18 g (33%)
Υδατάνθρακες 47 g (37%)
Προτεινόμενο γεύμα:
100 gr ανθότυρο
200 Στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
Σαλάτα: 150 g Βρασμένα χόρτα,
200 g Πεπόνι/ ή 250 πορτοκάλι
50 g Ψωμί ολικής άλεσης
Ανά προτεινόμενο γεύμα
Ενέργεια 428 Kcal
Πρωτεΐνες 34 g (32%)
Λίπος 19 g (40%)
Υδατάνθρακες 30 g (28%)
Υλικά
2 Αυγά
40 g Κρεμμύδι
100 g Ντομάτες
30 g Πιπεριά πράσινη
50 g Αρακά
10 gr Μαργαρίνη
Σαλάτα: 100 g Αγγούρι, 150 g Ντομάτες
Εκτέλεση:
- Σε λίγο νερό που βράζει ρίχνετε τον αρακά και τον αφήνετε για 5 λεπτά.
- Στραγγίζετε τον αρακά και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτετε πιπεριά,ντομάτα και αρακά.
- Χτυπάτε τα αυγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετεστο τηγάνι.