Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 486 Kcal

Πρωτεΐνες             71.3g  (58%)

Λίπος                      11.1g  (20%)

Υδατάνθρακες      26.6g  (22%)

Είδος ψαριών:

  • Μπακαλιάρος – Τόνος – Λαβράκι – Τσιπούρα – Σαργός
  • Σφυρίδα – Σαρδέλλα – Γαύρος – Γλώσσα – Μαγιάτικο – Φαγκρί
  • Προτεινόμενο γεύμα: 250g Ψάρι στο γκριλ
  • Σαλάτα: 200g  Αγγούρι,  300g Ντομάτες,  

5g Ελαιόλαδο (1 κουταλάκι),  35r Ψωμί ολικής άλεσης (μία φέτα).

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 467 Kcal

Πρωτεΐνες              64 g  (56%)

Λίπος                         5 g  (  8%)

Υδατάνθρακες       41 g  (36%)

Προτεινόμενο γεύμα:  300 γρ Ζαμπόν γαλοπούλας με 1% λιπαρά

Σαλάτα: 200 gr βρασμένα παντζάρια, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 500 Kcal

Πρωτεΐνες              63.0 g  (50%)

Λίπος                       13.4 g  (24%)

Υδατάνθρακες       32.8 g  (26%)

 Προτεινόμενο γεύμα: 220 g Κοτόπουλο χωρίς πέτσα,  

Σαλάτα: 300 gr Λάχανο / Καρότο,  150 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 477 Kcal

Πρωτεΐνες              60.0 g  (49%)

Λίπος                       12.3 g  (23%)

Υδατάνθρακες       33.7 g  (28%)

Προτεινόμενο γεύμα:  180 gr Μοσχαρίσια μπριζόλα στο γκριλ

Σαλάτα: 200 gr Αγγούρι,  300 gr Ντομάτες, 50 gr Ψωμί ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις ωμές μπριζόλες και αφαιρείτε το ορατό λίπος τους.
  2. Βάζετε τις μπριζόλες σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού, αλάτικαι όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο.
  3. Όταν το φαγητό ετοιμαστεί, αφαιρείτε από τις μπριζόλες το λίπος που τυχόν υπάρχεικαι το κόκαλο και σερβίρετε την ποσότητα που σας αναλογεί.

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 511 Kcal

Πρωτεΐνες              63.2 g  (49%)

Λίπος                       13.8 g  (24%)

Υδατάνθρακες       35.7 g  (27%)

 Προτεινόμενο γεύμα:  200 gr ψητή Γαλοπούλα (χωρίς πέτσα),  80 gr βρασμένο Ρύζι

Σαλάτα:  200 gr Λάχανο,  200 gr Ντομάτες , 8gr Ελαιόλαδο (1,5 κουταλάκι)

 Εκτέλεση

  1. Πλένετε την ωμή γαλοπούλα και αφαιρείτε το ορατό λίπος και την πέτσα της.
  2. Βάζετε τη γαλοπούλα σε ταψί, προσθέτετε νερό, φρέσκο χυμό λεμονιού,αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε και το αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο.

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 494 Kcal

Πρωτεΐνες              59.8 g  (48%)

Λίπος                       12.7 g  (23%)

Υδατάνθρακες       36.1 g  (29%)

 Προτεινόμενο γεύμα: 160 gr Μοσχάρι ψαχνό, βρασμένο,  120 gr Μανέστρα

Σαλάτα: 200gr Μαρούλι ωμό,  200 gr Ντομάτες

Υλικά για τη Μανέστρα:

400 gr μανέστρα χοντρή, ωμή

300 gr ντομάτες

40 gr ελαιόλαδο (8 κουταλάκια)

Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1300 gr

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το ωμό κρέας μοσχαριού και αφαιρείτε το ορατό λίπος του.
  2. Πολτοποιείτε τις ντομάτες.
  3. Βράζετε το κρέας με τα μπαχαρικά που επιθυμείτε.
  4. Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτετε νερό αν χρειάζεται,τις πολτοποιημένεςντομάτες, αλάτι και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
  5. Τελευταία προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μανέστρα και το ελαιόλαδο.

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 508 Kcal

Πρωτεΐνες              38 g  (30%)

Λίπος                       18 g  (33%)

Υδατάνθρακες       47 g  (37%)

 Προτεινόμενο γεύμα:  

100 gr ανθότυρο 

200 Στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά

Σαλάτα: 150 g Βρασμένα χόρτα,  

  200 g Πεπόνι/ ή 250 πορτοκάλι

    50 g Ψωμί ολικής άλεσης

Ανά προτεινόμενο γεύμα

Ενέργεια                 428 Kcal

Πρωτεΐνες              34 g  (32%)

Λίπος                       19 g  (40%)

Υδατάνθρακες       30 g  (28%)

 Υλικά

2 Αυγά

40 g Κρεμμύδι

100 g Ντομάτες

30 g Πιπεριά πράσινη

50 g Αρακά

10 gr Μαργαρίνη

Σαλάτα: 100 g Αγγούρι,  150 g Ντομάτες

Εκτέλεση:

  1. Σε λίγο νερό που βράζει ρίχνετε τον αρακά και τον αφήνετε για 5 λεπτά.
  2. Στραγγίζετε τον αρακά και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτετε πιπεριά,ντομάτα και αρακά.
  4. Χτυπάτε τα αυγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετεστο τηγάνι.