Προφίλ διατροφής

  • Κατάλληλο για διαβητικούς
  • Χωρίς γλουτένη
  • Υψηλών φυτικών ινών
  • Χαμηλών θερμίδων – Χαμηλού νατρίου

Υλικά για 6 μερίδες

  • 3 μεγάλα γκρέιπφρουτ χωρίς σπόρους
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο σε κύβους
  • 1⁄4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μέντα
  • 1 κουταλιά κόκκινο κρασί ή ξύδι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1⁄4 φλιτζάνι μέτριο τσίλι
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 11⁄2 κιλό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου (σε πάχος 1 πόντου)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία περίπου 35 λεπτά

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  2. Αφού το καθαρίσεται, αφαιρέστε και τις μεμβράνες από το γκρέιπφρουτ και κόψτε το σε μετριους κύβους.
  3. Προσθέστε αβοκάντο, *κρεμμύδια (ωμά ή τσιγαρισμένα), κόλιαντρο, μέντα, ξύδι και μέλι. Ανακατέψτε τα καλά.
  4. Ανακατέψτε την σκόνη τσίλι, γαρύφαλο, μπαχάρι, κανέλα και αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο και βάλτε το κρέας στο μείγμα των μπαχαρικών, για να πασαλειφθούν.
  5. Θερμάνετε το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  6. Προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστετο, γυρίζοντάς τ0, μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζει για περίπου 2-3’
  7. Βάλτε την κατσαρόλα φούρνου στο φούρνο. Ψήστε μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο, 7/8 λεπτά.
  8. Τοποθετήστε το κρέας σε μια πιατέλα ή μεμονωμένο και βάλτε επάνω την σάλτσα με το γκρέιπφρουτ και το αβοκάντο..

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
  • 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
  • 90 Kcal Βραστά ή ελαφρώς σοταρισμένα λαχανικά (διαλέξτε 1-2 Μπρόκολι, Σπανάκι, Πιπεριές, Καρότα, Κολοκυθάκια)
  • 140 Kcal 100 g. μαγειρεμένο πιλάφι
  • 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί

Προφίλ διατροφής

  • Χαμηλών θερμίδων
  • Χαμηλών υδατανθράκων

 

Υλικά για 6 μερίδες

  • 1⁄2 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 0.7 πόντων
  • 1⁄4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού ή άσπρο βαλσαμικό
  • 2 κουταλιές λάδι σουσαμιού ή ηλιελαίου
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeño (καυτερές)
  • 1⁄3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 1⁄2 κιλό γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο (πάχος 0.7 πόντων)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία περίπου 40 λεπτά

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° βαθμούς. Βάλτε ελάχιστο λάδι και τσιγαρίστε τις μελιτζάνες μέχρι να
    μαλακώσουν για 10 έως 15 λεπτά.
  2. Ανακατεύετε το ξύδι, 1 κουταλιά λάδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, jalapenos (καυτερή πιπεριά), κόλιανντρο και τη τσιγαρισμένη μελιτζάνα και αφήστε το στην άκρη.
  3. Πασπαλίστε την γαλοπούλα/στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε το με 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα με μέτρια έως υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε πρώτα το κρέας καλά μέχρι να ροδίση και να μην είναι ροζ στο κέντρο, 4 με 6 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Ρίξτε το μείγμα με τα κρεμμύδια, πιπεριές και λοιπά και τα σοτάρετε όλα μαζί όσο θέλετε.

 

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
  • 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
  • 90 KcalΒραστά ή ελαφρώς σωταρισμένα λαχανικά (διαλεξτε 1-2 Μπρόκολι, Σπανάκι, Πιπεριές, Καρόττα, Κολοκυθάκια)
  • 140 Kcal 100 g. μαγειρευμένο πιλάφι
  • 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί

Προφίλ διατροφής

  • Κατάλληλο για διαβητικούς
  • Χαμηλών υδατανθράκων
  • Χαμηλών θερμίδων
  • Χαμηλού νατρίου

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 350 g από όποια μανιτάρια σας αρέσουν, πλυμένα,
  • σκουπισμένα (χωρίς νερό) και κομμένα σε φέτες
  • 1⁄2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ
  • 1 κουταλιά νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο
  • εστραγκόν/θυμάρι ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο
  • 4 κλαδιά εστραγκόν-θυμάρι για γαρνίρισμα.

Προετοιμασία περίπου 30 λεπτά

  1. Βάλτε το αλάτι και το πιπέρι στο το αλεύρι, και ανακατέψτε το.
  2. Αλευρώστε το κρέας και τσιγαρίστε το σε 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μεσαία με υψηλή θερμότητα.
  3. Ψήστε το κρέας μέχρι να ροδίση και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό, 5 με 7 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Τοποθετήστε το βούτυρο στο τηγάνι και μειώστε τη θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σοτάρετε περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσoυν, 4 έως 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και τα βράζουμε.
  5. Διαλύστε τον νισεστέ στο νερό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το στα μανιτάρια και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα με το ψιλοκομμένο θυμάρι και βάλτε ανάλογα τα μπαχαρικά.
  6. Βάζετε τη σάλτσα μανιταριού πάνω από τις κοτόπουλο γαλοπούλας, γαρνίρετε με κλαδιά εστραγκόν και σερβίρετε
    αμέσως.

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 300 Kcal Ανά 270 g. ψητής Γαλοπούλας ή 200 g. κοτόπουλο
  • 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
  • 300 Kcal 200 g. βρασμένα κοφτά μακαρονάκια
  • 75 Kcal 30 g. Άσπρο ψωμί

Προφίλ διατροφής

  • Χαμηλών θερμίδων

Συστατικά για 2 μερίδες

  • 3 κουταλιές της σούπας mirin, (γλυκό άσπρο κρασί ρυζιού/ ή γλυκό ροζέ κρασί
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νισεστέ
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 250 γ. μοσχάρι από μπριζόλα κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 1 1⁄2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 5 φλιτζάνια βλαστούς σόγιας
  • 500 g. σπανάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψημένο σουσαμέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

Προετοιμασία 30 λεπτά

  1. Ανακατέψετε το mirin (ή κρασί) τη σάλτσα σόγιας και το νισεστέ σε ένα μικρό μπολ.
  2. Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση προς υψηλή θερμότητα.
  3. Τηγανίστε το κρέας περίπου 1⁄2 λεπτά ανά μεριά.
  4. Προσθέστε σκόρδο, καυτερή πιπεριά και τζίντζερ και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τους βλαστούς σόγιας και το σπανάκι (το τηγάνι θα είναι πολύ γεμάτο).
  6. Ρίχνετε το μείγμα mirin-σόγια-νισεστέ στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να σβήσει το σπανάκι περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε και το σησαμέλαιο. Σερβίρετε με καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά).

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 434 Kcal Ανά μερίδα κρέατος
  • 236 Kcal 200 g. βρασμένο Πασμάτι ρύζι
  • 120 Kcal 200 g Καθαρό Μάνγκο

Προφίλ διατροφής

  • Χαμηλών θερμίδων
  • Ελεύθερο γλουτένης

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1⁄3 φλιτζανιού σάλτσα στρειδιών ή 150 γρ μανιτάρια «πλοϊρότους»
  • 1⁄4 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας κρασί ρυζιού ή ξηρό σέρι
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγια
  • 1⁄3 φλυτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 μεγάλα σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού φυστικέλαιο
  • 350 g κρέας, κομμένα σε λωρίδες 1 πόντου πάχος
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια 2 πόντων
  • 350 γ. Κινέζικο ή κοινό λάχανο σε κομμάτια 2 πόντων (4 φλιτζάνια)
  • 500 γ. καλαμπόκι (κονσέρβα)

Προετοιμασία 30 λεπτά

  1. Ανακατέψετε την σάλτσα στρειδιών (*εκτός αν βάλετε αργότερα τα μανιτάρια), νερό, σέρι) και σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψετε 1⁄3 φλυτζάνι κρεμμυδάκι, σκόρδο τζίντζερ και το σπασμένο κόκκινο πιπέρι σε ένα άλλο μικρό μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
  4. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας κρεμμυδάκια και το κρέας.
  5. Ανακατεύετε-τηγανίζετε μέχρι να παραμείνει ένα ίχνος ροζ στο κρέας, 1 έως 3 λεπτά. Βάλτε τα στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα με το κρεμμυδάκι και ανακατεύετε, περίπου 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε και το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να ξεκινήσουν τα λαχανικά να μαραίνονται, περίπου 1-2 λεπτά
  8. Προσθέστε το καλαμπόκι και το μείγμα σάλτσας στρειδιών ή τα μανιτάρια και ανακατέψτε το μέχρι να σιγοβράσει η σάλτσα, περίπου 2-4 λεπτά και προσθέστε το κρέας, για περίπου 1-2 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 250 Kcal Ανά μερίδα κρέατος
  • 270 Kcal 200 g. βρασμένα μακαρόνια ρυζιού «Rice noodles»
  • 150 Kcal Ανάλογη Σάλτσα
  • 160 Kcal 150 g Μανταρίνια

 

Προφίλ διατροφής

  • Κατάλληλο για διαβητικούς
  • Χωρίς γλουτένη
  • Χαμηλών θερμίδων
  • Χαμηλού νατρίου

Συστατικά για 2 μερίδες

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 1 μικρό ή 1⁄2 λεμόνι
  • Salt & freshly ground pepper to taste
  • 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
  • Κόλιανδρος (αν σας αρέσει) για γαρνίρισμα

Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25’

  1. Ξεπλύνετε μέσα και έξω και στεγνώστε τα καλαμάρια.
  2. Κόψτε τα σε δακτυλίους πάχους 1.5 πόντων και αφήστε τα πλοκάμια ολόκληρα.
  3. Κόβετε λεμόνι σταυροειδώς σε λεπτές φέτες και μοιράστε την φέτα στα 4.
  4. Ζεσταίνετε 11⁄2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Προσθέστε τις πιπεριές και το γλυκό θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και το σοτάρετε 2 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε όσο θέλετε.
  7. Προσθέστε τα κομμάτια λεμονιού και σοτάρετε μέχρι να θερμανθεί το λεμόνι, 1-2 λεπτά
  8. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο αν σας αρέσει.

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 240 Kcal Ανά μερίδα καλαμαράκια
  • 236 Kcal 200 g. μαγειρεμένο πιλάφι
  • 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, ελάχιστο λάδι
  • 190 Kcal 35 g. Μελομακάρονο
  • 75 Kcal 40γ. Μαρόν γκλασέ

Προφίλ διατροφής

  • Κατάλληλο για διαβητικούς
  • Χωρίς γλουτένη
  • Χαμηλών θερμίδων

Συστατικά για 2 μερίδες

  • 500 g κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες των 1.5 πόντων πάχος
  • 750 g. ψάρι φιλέτο, (2 πόντων πάχος), κομμένο σε 4 μερίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χοντροκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, (αν σας αρέσει)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
  • Λεμόνι σε φέτες

Προετοιμασία 20 λεπτά

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Ανακατέψτε ομοιόμορφα με
    λίγο λάδι και προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Βάλτε 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
  2. Ψήστε τα λαχανικά για περίπου 35 λεπτά.
  3. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο για να φτιάξετε το μείγμα που πασπαλίζετε το ψάρι.
  4. Βγάλτε το ταψί απο το φούρνο. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230 ° C. Βάλτε τα λαχανικά στις
    πλευρές του ταψιού και τοποθετήστε το ψάρι στο κέντρο.
  5. Βάλτε μερικά από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές πάνω στο ψάρι. Τοποθετήστε τις πατάτες γύρω από τις άκρες, γυρίζοντας τις μαύρες πλευρές προς τα επάνω.
  6. Το ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
  7. Πασπαλίστε τα υπόλοιπο μείγμα στο ψάρι.
  8. Σερβίρετε με λεμόνι

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Θερμίδες

  • 690 Kcal Ανά μερίδα έτοιμου φαγητού
  • 80 Kcal Ντομάτες , αγγούρι ή πράσινη σαλάτα, λίγο λάδι
  • 130 Kcal 50 g. ψωμί

Υλικά για τη Γέμιση:

  • 200 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι
  • 1 μέτριο Κρεμμύδι
  • 6 μέτρια Κάστανα
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 30 γρ μαργαρίνη
  • 1/2 φακελάκι κουκουνάρια

 Εκτέλεση:

  1. Πλένετε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα.
  2. Λιώνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά.. στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, τα κάστανα, αλάτι και πιπέρι ή ότι άλλο μπαχαρικό επιθυμείτε.
  3. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε μέχρι να μισοβράσει το ρύζι.
  4. Γεμίζετε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα σας και ψήνετε σε μέτριο φούρνο.

Από το ψημένο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα αφαιρείτε το λίπος που τυχόν έχει, την πέτσα και το κόκαλο, και σερβίρετε στο πιάτο σας ποσότητα κρέατος ίση με 50 gr, καθώς και 120 gr γέμιση.

Προτεινόμενο γεύμα

  • 50 gr ψητό Κοτόπουλο ή Γαλοπούλα (χωρίς πέτσα)
  • 120 gr Γέμιση
  • Σαλάτα:
  • 250 gr Παντζάρια βρασμένα
  • 30 gr Ψωμί άσπρο
  • 100 gr Κρασί κόκκινο
  • Γλυκό:
  • 35 gr Μελομακάρονο

Το προτεινόμενο γεύμα περιέχει:

Ενέργεια: 702 kcal

Λίπος:                   22,4 g (31%)

Πρωτεΐνες:          33,1 g (20%)

Υδατάνθρακες: 79,1 g (49%)

Υλικά για το Μοσχάρι Φρικασέ:

  • 700 gr μοσχάρι άπαχο
  • 1000 gr μαρούλι
  • 50 gr ελαιόλαδο (10 κουταλάκια)
  • 1 αυγό
  • 200 gr κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 10 gr άνηθος
  • 20 gr λεμόνι χυμός 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τις μερίδες από το κρέας.
  2. Προσθέτετε νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει.
  3. Στη συνέχεια κόβετε και ρίχνετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο στην κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν.
  4. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Για το αυγολέμονο, χτυπάτε το ασπράδι από ένα αυγό, προσθέτετε τον κρόκο και σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε λίγο λίγο μέρος από το ζουμί του φαγητού και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. 

  • Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1500 gr

Προτεινόμενο γεύμα

  • 250 gr Μοσχάρι Φρικασέ
  • 30 gr Πατάτες τηγανιτές
  • 90 gr Ψωμί άσπρο
  • Φρούτο:
  • 160 gr Μήλα
  • Γλυκό: 35 gr Μελομακάρονο

Το προτεινόμενο γεύμα περιέχει

Ενέργεια:              708 kcal

Λίπος:                    23,0 g (29%)

Πρωτεΐνες:         37,1 g (21%)

Υδατάνθρακες:  91,7 g (51%)

Υλικά για τους Λαχανοντολμάδες

  • 650 gr λάχανο
  • 100 gr ρύζι
  • 75 gr κρεμμύδια
  • 40 gr λεμόνι χυμός
  • 500 gr κιμάς
  • 50 gr ελαιόλαδο (10 κουταλάκια)
  • 10 gr μαϊντανός
  • 1 αυγό
  • Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 1500 gr

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε το λάχανο και αφαιρείτε το κοτσάνι του σχηματίζοντας μία τριγωνική τρύπα. (Εάν θέλετε μπορείτε απλά να το χαράξετε βαθιά)
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε το λάχανο.
  3. Όταν βράσει το λάχανο ξεχωρίζετε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσετε αφαιρώντας το σκληρό μέρος από το κοτσάνι. Εάν κάποια φύλλα είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό και μέρος του ελαιόλαδου.
  5. Με το μίγμα αυτό γεμίζετε ένα ένα τα φύλλα και τα τυλίγετε.
  6. Στον πάτο τις κατσαρόλας στρώνετε τα σκληρά μέρη των φύλλων που δεν χρησιμοποιήσατε στο τύλιγμα και από πάνω τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες σε στρώσεις σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο.
  7. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Τέλος, πάνω από τους λαχανοντολμάδες βάζετε ένα πιάτο και τους αφήνετε να σιγοβράσουν.

Διατροφικές πληροφορίες – Υπολογίστε την μερίδα σας

Τα 200g Ντολμάδες περιέχουν

Ενέργεια:            613 kcal

Λίπος:                   19,6 g (31%)

Πρωτεΐνες:          22,8 g (16%)

Υδατάνθρακες: 74,2 g (53%)